Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Kremasti omlet s lososom – superhrana za velike mišiće!

Zadnji obrok danu obično se smatra najvažnijim ako želimo skinuti koji kilogram ili višak masnog tkiva te uistinu paziti na zdravu i uravnoteženu prehranu. Ova tvrdnja pogotovo dobiva na svojoj težini ako vježbate i svoj trening odrađujete kasno popodne ili navečer.

Važnost post-workout obroka je objašnjena na našem portalu u više navrata, ali u najkraćim crtama to je najvažniji obrok u danu ako želite dobiti mišićnu masu ili smanjiti postotak masti. Napornim treningom tijelo je potrošilo velike zalihe energije i zbog toga mu je potrebno brzo punjenje. Ako se to ne dogodi, tijelo počinje koristiti mišićne zalihe ne bi li se regeneriralo i nahranilo te tako izaziva kontraefekt. S druge strane, ako i ne trenirate, večera je važna jer tijelu osigurava izvore energije prije odlaska na spavanje, što je najduže razdoblje u kojem je organizam bez hrane i vode. Zato je ključno osigurati mu sve potrebne nutrijente koji će se skladištiti u tijelu i koristiti po potrebi za obavljanje metaboličkih procesa.

Nagradite se na kraju napornog dana ovim ukusnim omletom. Za svega 15-tak minuta dobit ćete obrok prepun proteina, ugljikohidrata i zdravih masti koji će omogućiti brži mišićni oporavak i rast.

Super-omlet od supernamirnica!

Ovaj omlet je prepun supernamirnica koje se smatraju najkvalitetnijim izvorima pojedinih makronutrijenata – jaja se smatraju izvorom najboljih proteina, a maslinovo ulje izvorom zdravih omega-3 masti. Losos pak sadrži visok postotak kvalitetnih aminokiselina te je prepun proteina zbog čega se smatra jednom od najzdravijih i najboljih riba. Špinat je pak najbolji prirodni izvor željeza i topivih vlakana. Uz to, prirodni je antioksidans i pomaže u održavanju zdravlja kože, kostiju, očiju i kardiovaskularnog sustava.

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja

¼  crvenog luka

1 šalica špinata

2 žlice svježeg krem sira

60 grama fileta od lososa

2 žlice kopra

5 bjelanjaka

prstohvat soli

Priprema:

Za početak zagrijte maslinovo ulje u tavi i dodajte crveni luk. Popržite luk par minuta, dodajte špinat i dobro promiješajte. Dodajte krem sir, losos i malo kopra. Miješajte dok se sastojci ne sljube te smjesu prebacite u manju zdjelu.

Nemojte čistiti tavu ili koristiti novu, već na istoj dodajte bjelanjke i pustite ih da se peku 2-3 minute na laganoj vatri. Kada je omlet gotov, preko njega stavite smjesu od lososa i preklopite.

Dobar tek!

 

Ključne riječi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se