Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

3 najbolja doručka za skidanje suvišnih kilograma

Sigurno već znate da je doručak najvažniji obrok u danu. No, jeste li znali da je doručak neophodan za uspješno skidanje suvišnih kilograma? Hrana koju pojedete ujutro neophodno je gorivo za pokretanje vašeg metabolizma. Zato svaki dan započnite s doručkom u kojem ćete kombinirati zdrave namirnice koje će vas zasititi na duže vrijeme. Neka svoje mjesto u vašem obroku nađu proteini, zdrave masti i vlakna. Već danas isprobajte neku od ovih odličnih kombinacija koje su posebno osmišljene tako da potaknu metabolizam i ubrzaju potrošnju kalorija.

Šareni omlet s avokadom, brokulom i ljutim papričicama

Avokado je prirodna pomoć u mršavljenju zbog visokog udjela dobrih masti koje smanjuju apetit. Brokula je odličan dodatak kako bi vaš doručak bio zasitan – povećat će volumen obroka s minimalno kalorija. Još jedna dobra opcija koja će imati isti učinak kao brokula je špinat. Nadamo se da volite ljuto jer ćete dodavanjem ljute papričice u omlet, zahvaljujući kapsaicinu koji sadrži, dodatno ubrzati metabolizam.

Shake od whey proteina, jagoda i cimeta

Whey proteini bogati su aminokiselinama koje su važne za rast mišića. Što više mišića imate, to je veća sposobnost vašeg tijela da troši masti. Dodavanjem jagoda u svoj shake povećavate unos vlakana koja će vam pomoći da vas shake zasiti na duže vrijeme, a cimet će pomoći tijelu da polako probavlja ugljikohidrate tijekom dana kako ne bi došlo do naglih promjena u razini šećera u krvi.

Jogurt sa svježim voćem i žitaricama bogatim vlaknima

Jogurt je bogat proteinima (osobito grčki jogurt) tako da će smanjiti apetit i ubrzati metabolizam, što će vam sigurno pomoći u mršavljenju. Također, konzumacija jogurta ujutro smanjit će osjećaj gladi tijekom dana. U jogurt dodajte šumsko voće i neke žitarice bogate vlaknima (npr. zobene pahuljice) koje će vas dodatno zasititi i tako spriječiti pretjerani kalorijski unos u ostalim obrocima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se