Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

3 strongman vježbe koje možete raditi i u teretani

Za prosječnog vježbača koji je upoznat s natjecanjem World’s Strongest Man, takva vrsta treninga može mu se činiti neizvedivim.

Ovo poznato natjecanje uključuje razne aktivnosti u kojima se ispituju snaga i izdržljivost natjecatelja, kao primjerice podizanje bačvi, guma i auta ili cijepanje drva.

No, nemojte dopustiti da vam sve lađe potonu. Iako zvuči zastrašujuće, možete integrirati pojedine klasične strongman vježbe u svoju trening rutinu, čak iako nemate pravu opremu.

 

1. HERCULES HOLD

Vježba Hercules Hold (Herkulovi stupovi) izaziva natjecatelja da drži ručke spojene na dva ogromna kamena stupa koliko god dugo može izdržati.

To je ponajviše test volje nego bilo što drugo, što je pokazao i američki snagator Phil Pfister – odvraćao je pažnju od boli najavivši da će postati najjači čovjek na svijetu. Njegovo obećanje se ostvarilo pet godina kasnije.

Ne morate imati stupove da bi radili ovu vježbu. Dovoljno je da imate spravu za razvlačenje (cable crossover machine). Ručice zakačite na donje koloturnike i podignite ruke da budu u ravnini s obje strane i tako držite 30 do 60 sekundi. Napravite 2 ili 3 serije.

 

2. FARMER’S CARRY

Vježba Farmer’s carry je naizgled jednostavna vježba koja traži od natjecatelja da na veću udaljenost nose teret, točnije dva teška i nezgrapna predmeta pomoću ručki. U priloženom videu možete vidjeti Mariusza Pudzianowskog iz Poljske kako se nosio s tim zadatkom 2009. godine.

Naravno, ne morate vježbati s takvim teretom. Uzmite teške bučice ili rusko zvono. Nađite prostor koji je dovoljno velik kako biste mogli isprobati vježbu hodajući gore-dolje. Napravite tri serije od 30-60 sekundi. Ova vježba dobra je za jačanje nogu, trupa, trapa i jačanju stiska.

 

 

3. STRONGMAN DEADLIFT

Deadlift je jedna od glavnih kategorija ove vrste natjecanja. U priloženom videu možete vidjeti natjecatelje kako dižu auto. Savickas je 11 puta uspio dignuti težak teret i tako pobijedio Pudzianowskog.

Vi ne morate podizati aute, dovoljno je da vježbate s hex šipkom koja aktivira oko 90 posto mišića skeleta, više nego ijedna druga vježba. Počnite s lakšim težinama dok se ne uhodate, a zatim lagano povećavajte težinu.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se