Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Službeni rezultati Cro Fit Fest-a 2014

Hrvatski fitness festival – CRO FIT FEST 14 održan je ovu subotu 07.06. u Maksimiru.

Ovo cjelodnevno događanje organizirano je po drugi puta s ciljem promoviranja fitnessa, zdravog načina života te povezivanja natjecanja rekreativaca i sportaša.

Organizatori ovog događanja uspjeli su pokrenuti brojne sugrađane na rekreativno bavljenje sportom i uputiti ih u zdravi(ji) životni stil, omogućivši da i sami sudjeluju na mnogim grupnim vježbanjima te prate brojnim sportsko-rekreacijskim natjecanjima.

Tako su i ove godine održana različita rekreacijska i sportska natjecanja: fitness i bodybuilding, crossfit, powerlifting, strongman, badminton, ultimate frizbi, street workout te mačevanje. Ovogodišnji CRO FIT FEST započeo je jutarnjim vježbanjem u ritmovima FloDancea, Zumbe, Bokwa-e, Dance Trancea, dok je za one najizdržljivije predstavljen Extreme Workout. Oni ‘žedni znanja’ mogli su poslušati predavanja iz područja sportskog i fitness treninga, zdrave prehrane te zanimljivog mentalnog i crossfit treninga, dok su se neki od posjetitelja odvažili isprobati mačevanje te su se izvrsno zabavili.

U suradnji sa Flying disk klubom Zagreb organiziran je i Cro fit fest Kup Zagreba u ultimate frizbiju, iz kojeg je ovaj klub ujedno izašao i kao pobjednik ovog kupa. U suradnji s udrugom Suncokret – OLJIN, organizirano je nekoliko radionica u kojom su sudjelovala djeca i roditelji u raznim igrama sa frizbijem kao što su disc golf, ultimate i disc štafeta.

Svoju prezentaciju je imao i badminton na travi u kojem su sudjelovali najmlađi ali i oni stariji te zaigrali ovaj zabavan i dinamičan sport .

Sve popularniji crossfit te urbani street workout, koji je inače moguće vježbati bilo gdje i bilo kada i to sa vlastitom težinom ukomponiranom u freestyle, zastupljeni su kroz cijeli program. U suradnji sa Hrvatskim street workout savezom, 30 timova diljem Hrvatske se predstavilo na festivalu, a najbolji su bili: Freestyle / Mislav Brigljević, Handstand / Dario Zvornik, Clapping pull ups / Matej Čimčenju i  Push ups / Mislav Brigljević.


Snažni dečki (ali i jedna cura – Tanja Katić) predstavili su se kroz revijalno natjecanje u ‘push & pull-u’, odnosno u potisku sa ravne klupe (bench press) i mrtvom vučenju (dead lift) u kojem je Ivan Međimurec u prvoj disciplini sa prsa odgurnuo nevjerojatnih 190 kg, a u drugoj disciplini podigao impresivnih 290 kg utega sa poda i time osigurao ukupnu pobjedu!

Jednako snažni strongman natjecatelji doslovno su odmjerili svoje snage i to u sljedeće 4 discipline: Log press / potisak drvenog ili metalnog ‘balvana’ iznad glave, Yoke / hodanje sa šipkom i utezima 250 – 300 kg, Atlas stones / podizanje betonske kugle težine oko 140 kg, Front hold / držanje utega težine do 25 kg u odručenju, gdje se kao ukupni pobjednik ponovno izdvojio Ivan Međimurec.

Među posjetiteljima su se također istaknuli oni najsnažniji i najizdržljiviji i to u jednom vrlo zabavnom natjecanju – u maksimalnom broju ponavljanja, a najbolji su bili: Matej Čima u biceps pregibu sa šipkom, Mislav Brigljević u  zgibovima te Bruno Belošević u sklekovima. Svaki je pobjednik osvojio vrijedne nagrade sponzora.

Gradski ured za zdravstvo, inače jedan od glavnih pokrovitelja festivala, održalo je edukativnu prezentaciju simuliranog oživljavanja na lutki. Tu je važno naglasiti kako je i  Grad Zagreb, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Milana Bandića prepoznao vrijednost ovog projekta te se vrlo aktivno uključio u pomoć oko realizacije ovog događanja.

Vrhunac festivala je već po drugi put bio i CRO FIT FEST OPEN 14, natjecanje u bodybuildingu i fitnessu u suradnji sa  Hrvatskim bodybuilding savezom, a pobjednici sljedećih kategorija su: Marko Petričević u classic bodybuilding, Slaven Petrović u bodybuilding do 85 kg, Stjepan Ursa bodybuilding preko 85 kg, a za žene jedna vrlo zanimljiva kategorija – muški Physique, koji inače promovira “beach body look”, u kojem najbolje tijelo za plažu ima Dražen Kovačević. Pored dečkiju vrhunsku formu su pokazale i pripadnice ljepšeg spola i to Sandra Grgec kao pobjednica body – fitness kategorije i Natalija Sirovica pobjednica bikini fitness kategorije, dok je apsolutni pobjednik ovogodišnjeg CFF OPEN 14 bodybuilder „classičar“ Marko Petričević.


Glavni organizator CFF 14 Denis Rajčič istaknuo je kako je i ove godine zahvaljujući brojnim posjetiteljima i natjecateljima ponovno ostvaren glavni cilj ovog zanimljivog sportsko rekreacijskog projekta sažetog u sloganu: FITNESS, REKREACIJA I EDUKACIJA ZA SVE!

Vaš CRO FIT FEST team!
https://www.facebook.com/CroFitFest

Otvoreno prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu 07.06.2014 u Zagrebu

CRO FIT FEST – rezultati natjecanja

Bikini Fitness

 1. Natalija Sirovica
 2. Andrea Živčić
 3. Antonia Mutabžija
 4. Nikolina Klasnetić

Body Fitness

 1. Sandra Grgec

Men’s Physique

 1. Dražen Kovačević
 2. Mijo Matić
 3. Stjepan Vučić

Classic Bodybuilding

 1. Marko Petričević
 2. Dražen Vrbančić
 3. Domagoj Jakovac
 4. Goran Juratović
 5. Davorin Katalinić
 6. Darko Traljić

Bodybuilding – 85 kg

 1. Slaven Petrović
 2. Slobodan Dragičević
 3. Velimir Boltuzić

Bodybuilding +85 kg

 1. Stjepan Ursa
 2. Miroslav Kolobarić 
 3. Ivan Rogić
 4. Goran Radenović
 5. Mario Černohorski

Street Workout

 • Freestyle –Mislav Brigljević, Alojzije Iveta, Matej Čima,
 • Handstand – Dario Zvornik 41 sec Dominik Stanić 10 sec ,
 • Clapping pull ups – Matej Čima 15, Alojzije Iveta 10
 • Push ups –Mislav Brigljević 81 Kristijan Musić 60,

Rezultati Strongman natjecanja na CRO FIT FEST-u

Yoke:

 1. Ivan Medimurec 13:45 -5
 2. Tibor Sesvecan 16:08 -4
 3. Josip Mesic 19:58 -3
 4. Marko Beg 36:85 – 2
 5. Saša Sabolčec 42:32 – 1

Lokot:

 1. Marko Beg 36:26 – 5
 2. Ivan Međimurec 35:26 – 4
 3. Tibor Sesvečan 22:10 – 3
 4. Saša Sabolčec 19:65 – 2
 5. Josip Mesic 14:87 – 1

Log press:

 1. Ivan Međimurec 120kg – 5
 2. Marko Beg 110kg – 4
 3. Tibor Sesvečan 110kg – 3
 4. Saša Sabolčec 100kg – 2
 5. Josip Mesic 100kg – 1

Kugla 136 kg:

 1. Ivan Međimurec +++ 5
 2. Tibor Sesvečan ++- 4
 3. Marko Beg +– 3
 4. Saša Sabolčec.Josip Mesic – – – 0

Ukupni poredak:

 1. Ivan Međimurec 19 bodova
 2. Marko Beg 14 bodova
 3. Tibor Sesvečan 14 bodova
 4. Saša Sabolčec 5 bodova
 5. Josip Mesic 5 bodova

POWERLIFTING rezultati:
http://gmax.hr/obrada/rezultati_cff.pdf

Sponzorirani članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se