Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

(Lovačke) priče iz teretane – 2.dio

Nakon što smo u prvome dijelu napravili „pripremu“, sada idemo razraditi nekoliko scenarija „uleta“ koji bi trebali rezultirati uspjehom. 😉

No, prije toga treba analizirati u kakvom okruženju se nalazi vaša meta, tj. s kim dolazi na trening i prema tome prilagoditi pristup. Odabrali smo tri okruženja: dolazi u pratnji muškarca, s prijateljicama ili sama.

 1. Dolazi u pratnji muškarca

  Ovdje postoji mogućnost da dolazi na trening sa svojim dečkom/mužem ili osobnim trenerom. Naravno, ako spadate u skupinu koja vjeruje u muško – ženska prijateljstva, onda možda dolazi i sa prijateljem! Ovdje je jako teško uletjeti s nekom smislenom spikom, a posebno je delikatna situacija kada je s dečkom. Ako i onda želite nastaviti misiju, dvije stvari ćemo reći – a) sigurno ste bili kamikaza u prošlom životu, b) nadamo se da ste osigurani i c) skidamo vam kapu! Mi bi preporučili da se kanite ove jako riskantne misije, pa ćemo vam ponuditi dva scenarija u slučaju ako nije sa dečkom:

  1. Došla je sa svojim osobnim trenerom.

   Pristupite njemu i upitajte ga da li bi i vama mogao ponuditi individualne treninge, jer vidite kako mlada dama super napreduje uz njegovu pomoć – smiješak obavezan! Izmjenite par rečenica, tražite ga kontakt da se čujete te se pritom predstavite. Kad se predstavljate njemu, onda bi bilo pristojno da se upoznate i sa damom koja vam je zapela za oko (smajl, opet!). U tom trenutku joj dajete kompliment kako vježbu koju trenutno izvodi (ili sprava na kojoj radi) radi puno bolje od vas. Nakon toga se ispričate na smetnji, pozdravite se i vratite svojem treningu. Nakon toga čekajte trenutak kada će biti sama te ju pozovite na piće da vas „poduči“ kako ona tako dobro izvodi tu vježbu za koju ste joj udijelili kompliment. Ako to ne uspijete napraviti isti dan kada ste se upoznali, onda to učinite prvom sljedećom prilikom. Smisao ovog „uleta“ je da ona pomisli kako ste pristupili njezinom treneru, a ona se tamo našla „slučajno“, tako da ni taj poziv na kavu neće shvatiti kao neko flertanje, već samo da ste zainteresirani za izmjenu iskustva iz teretane. Ako pristane na piće, onda imate najmanje 30min da uz razgovor ostavite dobar dojam, možda dogovorite neku zajedničku sportsku (ili neku drugu) aktivnost i obavezno još barem jedan susret!

  2. Došla je s muškarcem za kojeg vam se čini da joj nije dečko.

   Ako procijenite da muškarac sa kojim je u teretani nije njezin dečko niti osobni trener, onda se vrlo vjerojatno radi o prijatelju, odnosno o još jednom frajeru koji ju pokušava “zbariti”. Dakle, u startu imate konkurenciju ispred sebe. Ovdje možete ponoviti sličan scenarij kao i sa osobnim trenerom, naravno, uz male preinake. Pitajte oboje kako rade neku vježbu i zamolite ih da vam pokažu kako se to radi. Nakon toga im se zahvalite, komplementirajte (samo nju!) kako super izvodi tu vježbu i u znak zahvale ih pozovete na piće (oboje) nakon treninga. Ako pristanu, tu imate šasnu pokazati sve svoje čari zavođenja, ali znajte da ste istovremeno ušli u borbu sa konkurencijom. Neka bolji pobijedi!

 2. Dolazi s prijateljicama

  Ovo je gotovo pa idealna situacija ako ste i vi u pratnji prijatelja. Tada zajedno možete započeti konverzaciju. Doduše, iako ste sami, možete započeti razgovor o istim temama, jedino što ćete trebati skupiti malo više hrabrosti i svjesno uletjeti u grupu prijateljica. Nabrojimo neke pokretače razgovora i teme kojima možete probiti led:

  a) Ponudite im nekakav koristan savjet uz vježbe koje izvode. Nakon toga možete proširiti razgovor i na ostale teme o fitnessu, teretani, prehrani, itd. Predstavite se i otvoreno ih pozovite na nekakvu zajedničku aktivnost za vikend (izmislite da idete na neku utrku, natjecanje, bilo kakvu sportsku aktivnost za koju procijenite da bi im bila zanimljiva).

  b) Pozovite ih na piće nakon treninga i onda predložite prijedlog pod slovom „a“ jer tako ste si osigurali još jedan susret van teretane i duži boravak sa njima.

  c) Možete koristiti prijatelja kao „wingman-a“ koji će probiti led za vas i „uletiti“ umjesto vas sa „spikom“ da ste vi povučeni i sramežljivi pa je on došao izviditi situaciju. Ovo je mač sa dvije oštrice. Naime, nekoj curi to može biti slatko i simpatično, dok nekima to može biti odbojno i djelovat ćete im kao neki „papci“ koji nemaju hrabrosti pristupiti ženama. Odluka je na vama!

 3. Dolazi sama

  Iako djeluje kao idealan scenarij, vjerujte da nije tako. Ako vidite da ne ulazi u konverzaciju s nikim, posebno ne s dečkima iz teretane moguće je da je zbilja došla u teretanu samo vježbati te je ne zanimaju razgovori s nepoznatima.

  Lovačke priče iz teretane

Vi se morate sada potrudite promijeniti to, a možete koristiti „ulete“ (pod slovima „a“ i “b“) iz prethodnog scenarija, ali evo još par prijedloga:

 • Priđite joj i donesite neko osvježavajuće piće (energetski napitak, vodu) i recite joj da vam se sviđa. Iskrenost je vrlo vjerojatno najbolji pristup. Možda ćete ju šokirati, ali zapravo nemate ništa za izgubiti. Udijelite kompliment njezinoj ljepoti, načinu na koji vježba u teretani i nadajte se najboljem.
 • Pomozite joj da pravilno izvede neku vježbu. Nemojte joj davati savjete, jer ih sigurno dobiva na pretek od ostalih muškaraca koji joj prilaze. Nakon što joj pomognete, upoznajte se i dajte joj na raspolaganje svoje iskustvo i znanje koje posjedujete o fitnessu, vježbanju, teretani, itd. Napomenite da ne želite biti samo još jedan „udvarač“ u nizu i da joj se nećete nametati niti joj smetati ili dosađivati. Ovakav pristup bi joj se definitivno mogao svidjeti.

Nadamo se da će vam ovih nekoliko savjeta biti od koristi, nadahnuti vas i ohrabriti da „uletite“ curi/djevojci/ženi koja vam okupira misli. Pustite mašti na volju i sami smislite neke svoje pristupe i scenarije kako da ju osvojite. Doduše, iskrenost, neki prirodni stav i opuštenost su najveća garancija uspjeha. I ne zaboravite, uz sve to ide pozitivan stav, vedrina i osmijeh. 😉

Pronađite i prvi dio članka: (Lovačke) priče iz teretane – 1.dio

POLLEO SPORT

Vidi sve
Elasti Joint, 384 g - Orange
Elasti Joint, 384 g - Orange
49.99
Read more
Polleo Sport vreća za boks, 175 cm
Polleo Sport vreća za boks, 175 cm
169.99
Read more
Melatonin 1mg, 180 tableta
Melatonin 1mg, 180 tableta
19.99
Read more
CLA 1000mg, 60 kapsula
CLA 1000mg, 60 kapsula
16.99
Read more
Protein Cookie, 75 g - Double Chocolate
Protein Cookie, 75 g - Double Chocolate
2.99
Read more
BCAA, 250 g
BCAA, 250 g
11.99
-40%
Read more
Magnezij 375 mg, 100 kapsula
Magnezij 375 mg, 100 kapsula
19.99
Read more
100% Whey Gold Standard, 900 g - White Chocolate Raspberry
100% Whey Gold Standard, 900 g - White Chocolate Raspberry
44.99
Read more
BCAA 1000, 200 kapsula
BCAA 1000, 200 kapsula
29.99
Read more
BCAA 1000, 400 kapsula
BCAA 1000, 400 kapsula
49.99
Read more
Creatine 2500, 200 kapsula
Creatine 2500, 200 kapsula
41.99
Read more
Cink, 15 mg, 100 kapsula
Cink, 15 mg, 100 kapsula
14.99
Read more
Zeleni čaj, rinfuza, 500 g
Zeleni čaj, rinfuza, 500 g
9.99
Read more
L-Carnitine Liquid, 25 ml, 20 ampula - Peach
L-Carnitine Liquid, 25 ml, 20 ampula - Peach
39.99
Read more
FlavDrops, 50 ml - Vanilija
FlavDrops, 50 ml - Vanilija
6.99
Read more
Creatine, 500 g
Creatine, 500 g
44.99
Read more
L-Glutamine, 600 g
L-Glutamine, 600 g
34.99
Read more
Bučica gumirana 4 kg Atleticore
Bučica gumirana 4 kg Atleticore
15.99
Read more
Vitargo +Electrolyte, vrećica, 70 g
Vitargo +Electrolyte, vrećica, 70 g
2.99
Read more
Vitargo Carboloader, vrećica, 75 g
Vitargo Carboloader, vrećica, 75 g
2.99
Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se