Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Affidea- potražite stručno mišljenje o zdravlju!

Affidea – Poliklinika Maja i Krešimir Čavka:

“ništa nije važnije od zdravlja!”

S obzirom na to da smo od čitatelja Buildingbody portala imali popriličan broj upita na temu ozlijede zgloba, pretreniranosti, problema s povišenim tlakom i poremećajem rada štitnjače, odlučili smo se konzultirati sa stručnjacima. Uputili smo se u prestižnu Polikliniku Maja i Krešimir Čavka na zagrebačkom Jordanovcu. Srdačno su nam otvorili vrata i udobno nas smjestili u moderno opremljen interijer. Imali smo bezbroj pitanja i na svako su odgovorili sa strpljenjem i razumijevanjem.

Za razliku od državnih ustanova, poliklinika otvara vrata svima, za savjetovanje i odgovor na bilo koje pitanje o zdravlju, bez dugotrajnih i iscrpljujućih stajanja u redovima. Vaš termin pregleda je Vaš, preko reda ne dolazi u obzir!

Affidea poliklinika Čavka

Zdrav čovjek ima puno želja, a bolestan samo jednu!

Bitno je da pacijenti steknu povjerenje u svoje liječnike i da se u najtežim trenutcima mogu osloniti na njih. Ovo je jedna od bitnih odlika koje Affidea ima i nudi svojim korisnicima. Važno je voditi brigu o zdravlju i redovito obavljati kontrolne preglede, čak i preventivno. Bez obzira na izuzetno pravilnu prehranu i kvalitetnu fizičku aktivnost i najboljim sportašima potrebna je stručna pomoć!

Privatna poliklinika dostupna svima! 

U društvo uglednih i cijenjenih stručnjaka i suradnika iz svijeta medicine i javnog života, u Hrvatsku je stigla Affidea i to upravo u Polikliniku Maja i Krešimir Čavka. Kako bi predstavili novi vizualni identitet grupacije, organiziran je party, kojem se pridružila posebna gošća Tereza Kesovija, stalni korisnik usluga poliklinike.

Za one koji možda nisu upoznati, Affidea u Hrvatskoj djeluje već osam godina, prije znana pod imenom Euromedic. Pod Affidea grupacijom poznate su dvije poliklinike: Dr. Kalajžić u Splitu i Maja i Krešimir Čavka u Zagrebu. Affidea je vodeći europski pružatelj usluga napredne radiološke i laboratorijske dijagnostike, te ostvaruje rast, pružajući zdravstvene usluge pacijentima na područjima gdje one prije nisu bile dostupne.

Affidea poliklinika Čavka

Intervju s mr.sc. Igor Skljarov

Unatoč pretrpanom rasporedu, dogovorenim pregledima i konzultacijama, magistar Skljarov izišao nam je u susret i izdvojio vrijeme za razgovor.

Ljudi često puta ne znaju koji pregled ili snimanje je potrebno, što je štetno, što pak ne, pa je savjet stručnjaka od iznimne važnosti. Uz ljubazno osoblje, tim stručnjaka je na raspolaganju, ne samo za preglede i snimanja već i za savjetovanje, te traženje drugog mišljenja. Ne morate biti korisnik usluga poliklinike, tako da se bez ustručavanja možete obratiti za pomoć.

Pomno pročitajte i pronađite odgovore na Vaša pitanja.

Magistar je naglasio kako sve više njihovih pacijenata traži savjete po pitanju sportskih ozljeda ili povreda lokomotornog sustava.

Udobno se smjestivši u naslonjač, započeo je maraton pitanja.

 

1. Koji Vam je slučaj ostao najviše u pamćenju?

Sa smiješkom nam je odgovorio: „Kroz 30-godišnju karijeru, teško da mogu izdvojiti jedan koji je ostavio trag. Najzanimljiviji su najčešće oni koje se teže otkriju ili ipak nose neku težinu.“ Kako bi ohrabrio pacijente, dr. Skljarov  na šaljiv način svojim pacijentima kaže da je pregled bio dosadan, što znači da je sve u redu i nema potrebe za brigom.

„Iznimno je zadovoljstvo kada možemo pomoći ljudima, čak i u rješavanju onih najtežih slučajeva.“

 

2. Najčešća pitanja o sportskim ozljedama: metode pretrage koje su štetne, a koje ne ( iščašenja, zglobovi, koljena)?

„Štetne su sve one pretrage koje uključuju ionizirajuće zračenje, kao što je RTG i CT. Uvijek se napravi procjena kolika je korist između snimanja i štete koja bi eventualno mogla nastati, iako su štete vrlo male.“

Affidea poliklinika Čavka

3. Koje vrste snimanja nudite u poliklinici?

„U našoj ponudi nalaze se kvalitetna snimanja:

Budući da su rendgenske pretrage ipak više štetne, UZV i MR su zato potpuno bezopasni.“

 

4. Zašto se uopće koristi RTG, ako postoje snimanja poput UZV I MR?

„Neke bolesti se puno bolje prikazuju RTG-om i točnije se može odrediti problematično područje. Mi, kao liječnici obvezani smo Hipokratovom zakletvom i nikada nećemo napraviti pretragu koja bi škodila pacijentu.“

 

5. Koja je pretraga najbolja u slučaju ozljede zgloba i iščašenja?

„Magnetna rezonancija ima vrlo veliku važnost, jer se gotovo svi zglobovi mogu analizirati, bez zračenja i štete. Svaki dio tijela ima svoju priču, ovisno o kojoj ozljedi je riječ.“

Rameni zglob je najčešća ozljeda sportaša!

 

6. Koja je po Vama najčešća ozljeda sportaša?

„Rameni zglob. Upalna stanja, koja znaju biti jako bolna, posebice kada su u pitanju tetive. Klinički pregled uz običnu rendgensku snimku ramena dovoljna je kako bi se ustanovila dijagnoza. Potom slijedi terapija, razbijanje kalcifikata UZV ili će se po potrebi dodatno koristiti injekcije.

Ako je riječ o napuknuću, onda se ide na UZV, jer je brži, jeftiniji i pristupačniji. No, najbolja metoda je ipak MR, koja vidi gotovo sve u zglobu. Osim kada su kalcifikati (depozit kalcija u tetivama) u pitanju.

VIDEO: Sve o MRI (magnetna rezonancija)

 

7. Što savjetovati ljudima koji imaju poteškoće s tlakom i poremećaj rada štitnjače?

„Preporučuje se fizička aktivnost, u granicama, ne pretjerati. Izuzetno je važno voditi brigu o prehrani i fizičkoj aktivnosti, tako poboljšavamo zdravstveno stanje.“

Često, zbog tromosti, NEfizičke aktivnosti, imamo probleme s probavom i usporenim metabolizmom. Affidea pruža usluge RTG probave, od najjednostavnijih do onih složenijih. Liječnici i osoblje ustanove apeliraju na pravilnu prehranu, koja uz fizičku aktivnost može pomoći metabolizmu.

 

VAĐENJE KRVI

Malaksalost, umor, vrtoglavica, anemičnost, sve indikacije da je vrijeme za vađenje krvi. Sportašima, a i rekreativcima zna se dogoditi da se pretreniraju ili jednostavno tijelo traži malo odmora. Stoga, izbjegnite čekanje, rano ustajanje i odbrojavanje minuta pitajući se kada je Vaš red, jer u Poliklinici Affidea imate uslugu vađenja krvi.

GINEKOLOŠKI PREGLED

Cure, znamo da ginekološki pregled zna biti neugodan, dugo se čeka na termin i brojni drugi faktori. Bilo da se radi o specijalističkom pregledu, Papa testu, UZV-u ili HSG snimanju u Affidei Vas čeka ugodan ambijent i nježne ruke liječnika specijalista. Važno je kako se pacijenti osjećaju, zato svaki njihov posjet nastoje učiniti što ugodnijim.

 

POPUST NA SISTEMATSKI PREGLED

Zgrabite svoj kupon i od danas ostvarite -10% na sistematski pregled za žene i muškarce – 1. Ponuda vrijedi do 30.6.2016. Za detaljnije informacije i dogovor termina kontaktirajte Polikliniku Maja i Krešimir Čavka.

Vodite brigu o zdravlju i obavljajte preglede! Slobodno podignite slušalicu, okrenite broj poliklinike Affidea (01/2316-704 ili 01/2300-613), uštedite novac i vrijeme.

 

Ništa nije važnije od zdravlja!

 

VIDEO: upoznajte Affideu kroz kratki video

POLLEO SPORT

Vidi sve
Elasti Joint, 384 g - Orange
Elasti Joint, 384 g - Orange
49.99
Read more
Polleo Sport vreća za boks, 175 cm
Polleo Sport vreća za boks, 175 cm
169.99
Read more
Melatonin 1mg, 180 tableta
Melatonin 1mg, 180 tableta
19.99
Read more
CLA 1000mg, 60 kapsula
CLA 1000mg, 60 kapsula
16.99
Read more
Protein Cookie, 75 g - Double Chocolate
Protein Cookie, 75 g - Double Chocolate
2.99
Read more
BCAA, 250 g
BCAA, 250 g
11.99
-40%
Read more
Magnezij 375 mg, 100 kapsula
Magnezij 375 mg, 100 kapsula
19.99
Read more
100% Whey Gold Standard, 900 g - White Chocolate Raspberry
100% Whey Gold Standard, 900 g - White Chocolate Raspberry
44.99
Read more
BCAA 1000, 200 kapsula
BCAA 1000, 200 kapsula
29.99
Read more
BCAA 1000, 400 kapsula
BCAA 1000, 400 kapsula
49.99
Read more
Creatine 2500, 200 kapsula
Creatine 2500, 200 kapsula
41.99
Read more
Cink, 15 mg, 100 kapsula
Cink, 15 mg, 100 kapsula
14.99
Read more
Zeleni čaj, rinfuza, 500 g
Zeleni čaj, rinfuza, 500 g
9.99
Read more
L-Carnitine Liquid, 25 ml, 20 ampula - Peach
L-Carnitine Liquid, 25 ml, 20 ampula - Peach
39.99
Read more
FlavDrops, 50 ml - Vanilija
FlavDrops, 50 ml - Vanilija
6.99
Read more
Creatine, 500 g
Creatine, 500 g
44.99
Read more
L-Glutamine, 600 g
L-Glutamine, 600 g
34.99
Read more
Bučica gumirana 4 kg Atleticore
Bučica gumirana 4 kg Atleticore
15.99
Read more
Vitargo +Electrolyte, vrećica, 70 g
Vitargo +Electrolyte, vrećica, 70 g
2.99
Read more
Vitargo Carboloader, vrećica, 75 g
Vitargo Carboloader, vrećica, 75 g
2.99
Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se