Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Zdjela zdravlja: kefir s lanenim sjemenkama i voćem

Doručak je ključan obrok koji nam daje potrebnu energiju za početak dana. Kako bismo osigurali da tijelo dobije sve potrebne hranjive tvari, važno je odabrati obrok koji je uravnotežen i hranjiv. Jedan od takvih doručaka koji nudi obilje nutrijenata i energije je kefir s lanenim sjemenkama i omiljenim voćem. Ova zdjela ne samo da je ukusna, već je i iznimno zdrava.

Sastojci:

  • 1 šalica kefira
  • 1 žlica lanenih sjemenki
  • Omiljeno voće po izboru (npr. bobičasto voće, banana, jabuka, kruška)
  • Dodaci po želji (npr. med, cimet, orašasti plodovi)

Upute:

U zdjelu stavite kefir.

Dodajte lanene sjemenke i promiješajte.

Operite i narežite omiljeno voće te dodajte u zdjelu.

Po želji dodajte dodatke poput meda, cimeta ili orašastih plodova.

Poslužite i uživajte! 😊

Koje su prednosti ovih namirnica?

Kefir je izvrstan izvor probiotika, koji su korisni mikroorganizmi za zdravlje probavnog sustava. Probavnim zdravljem podržavamo imunitet i apsorpciju hranjivih tvari.

Lanene sjemenke su bogate omega-3 masnim kiselinama, koje su ključne za zdravlje srca, mozga i zglobova. Redovita konzumacija omega-3 masnih kiselina može smanjiti upale i poboljšati opće zdravlje.

Lanene sjemenke i voće su izvrsni izvori vlakana, koja su bitna za zdravu probavu i redovitu stolicu. Vlakna također pomažu u održavanju osjećaja sitosti, što može smanjiti prejedanje tijekom dana.

Voće dodano u ovo jelo donosi obilje vitamina, minerala i antioksidansa. Ti nutrijenti podržavaju imunološki sustav, održavaju zdravu kožu i štite tijelo od slobodnih radikala.

Ova zdjela doručka je brza i jednostavna za pripremu. Može se prilagoditi prema osobnim preferencijama dodavanjem omiljenog voća i dodataka.

Ukratko, zdjela kefira s lanenim sjemenkama i omiljenim voćem nije samo ukusan doručak, već je i iznimno zdrav izbor. Ova kombinacija pruža obilje hranjivih tvari potrebnih za optimalno funkcioniranje tijela tijekom dana.

Ključne riječi

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se