Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Integralna tjestenina s patlidžanom i rajčicom

Jednostavan i brz obrok može biti istovremeno ukusan i zdrav. Kada je u pitanju tjestenina, dodavanje svježeg povrća može oplemeniti jelo, donoseći uravnoteženost okusa i nutritivnih vrijednosti. Integralna tjestenina, bogata vlaknima, zajedno s bogatim umakom od patlidžana i rajčice, pruža savršenu kombinaciju za sve koji traže ukusno i zdravo jelo. U nastavku je recept za ovu jednostavnu, a izuzetno zadovoljavajuću poslasticu.

Sastojci:

  • 300g integralne tjestenine
  • 2 patlidžana, narezana na kockice
  • 4 rajčice, narezane na kockice
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi bosiljak za posipanje
  • Parmezan

Priprema:

  1. U velikoj posudi zakuhajte dovoljno vode, dodajte sol i kada voda prokuha, ubacite integralnu tjesteninu. Kuhajte prema uputama na pakiranju, obično oko 10-12 minuta, ili dok tjestenina ne postane al dente (kuhana, ali čvrsta). Kad je tjestenina gotova, ocijedite je i ostavite sa strane.
  2. U dubokoj tavi, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pržite dok luk ne postane staklast, oko 2-3 minute.
  3. Dodajte narezane patlidžane u tavu i pirjajte ih dok ne omekšaju, što obično traje oko 5-7 minuta.
  4. Nakon što su patlidžani omekšali, dodajte narezane rajčice u tavu i nastavite pirjati umak dok rajčice ne otpuste svoje sokove i umak se zgusne, oko 10-15 minuta. Začinite solju i paprom po ukusu.
  5. Kada je umak gotov, dodajte ocijeđenu integralnu tjesteninu u tavu s umakom. Pažljivo promiješajte kako bi se tjestenina ravnomjerno prekrila umakom.
  6. Poslužite integralnu tjesteninu s patlidžanom i rajčicom u dubokim tanjurima. Po želji, posipajte svježim listićima bosiljka i dodajte ribani parmezan za dodatnu aromu i bogatstvo okusa.

Ovaj recept za integralnu tjesteninu s patlidžanom i rajčicom ne samo da je brz i jednostavan za pripremu, već je i nutritivno bogat obrok. Integralna tjestenina pruža vlakna koja su važna za zdravlje probavnog sustava, dok su patlidžani i rajčice puni antioksidansa i drugih korisnih hranjivih tvari. Isprobajte ovaj recept i uživajte u sjajnom spoju okusa i tekstura koji će osvojiti vaše nepce.

Ključne riječi

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se