Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Na sicilijanski način: burata s artičokama

Sicilija, očaravajući otok bogate povijesti i gastronomske tradicije, poznata je po svojim jedinstvenim jelima koja očaravaju nepce i dušu. Jedno od tih jela koje zrači mediteranskim šarmom je svakako burata s artičokama. Ova kombinacija svježeg sira i svježeg povrća osvaja svojom jednostavnošću i bogatstvom okusa. Za sve ljubitelje dobre hrane, donosimo recept kako pripremiti ovu sicilijansku deliciju za večeru.

Sastojci:

  • 2 velike svježe artičoke
  • 2 komada burrata sira
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 100 grama cherry rajčica
  • 1 limun, sok
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • Svježi bosiljak
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

Operite artičoke pod hladnom vodom kako biste uklonili prljavštinu. Odrežite gornje šiljke i tvrde vanjske listove artičoka. Uklonite stabljiku artičoke tako da ostane ravna baza.

Prepolovite artičoke i uklonite središnji dio s dlakama. Stavite artičoke u posudu s hladnom vodom i sokom od limuna kako biste spriječili tamnjenje. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri.

Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga dok ne postane blago zlatno smeđ. Dodajte artičoke u tavu, posolite i popaprite po ukusu. Pirjajte artičoke oko 10-15 minuta, povremeno miješajući, dok ne postanu mekane i blago zapečene. Maknite tavu s vatre i ostavite artičoke sa strane da se malo ohlade.

Rasporedite po jedan komad burrate na tanjur za posluživanje. Na svaku burratu stavite pirjane artičoke.

Prelijte preostalim maslinovim uljem i sokom od limuna. Posipajte svježim listovima bosiljka po vrhu.Poslužite odmah i uživajte u savršenom spoju svježine burrate i punog okusa artičoka.

Ovaj jednostavan, ali raskošan recept za buratu s artičokama na sicilijanski način pružit će vam pravo gastronomsko iskustvo. Buon appetito!

Ključne riječi

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se