Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Božićni keksići od đumbira

Božić je vrijeme topline, obitelji i mirisa koji osvajaju srce. Jedan od najprepoznatljivijih okusa blagdana je đumbir – začin koji donosi toplinu i karakterističnu aromu u božićne poslastice. Priprema božićnih keksića od đumbira nije samo kuhanje, već stvaranje mirisne tradicije koja okuplja najmilije.

Ovi božićni keksići od đumbira su savršen spoj mekoće i začina, idealni za uživanje uz čašu toplog napitka u ovo blagdansko vrijeme. Osim što će oplemeniti vaš stol, priprema ovih keksića može postati dragocjena obiteljska tradicija koja se rado prenosi s generacije na generaciju.

U nastavku vam donosimo recept za neodoljive božićne keksići od đumbira koji će oplemeniti vaš blagdanski stol.

Sastojci:

  • 250 g maslaca
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 7 žlica meda
  • 500 g glatkog brašna
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica sode bikarbone

Priprema:

  1. U posudi izmiksajte maslac sobne temperature sa smeđim šećerom dok smjesa ne postane lagana i pjenasta. Dodajte jaje i med te miksajte dok se sve dobro ne sjedini.
  2. U drugoj posudi pomiješajte brašno, mljeveni đumbir, cimet i sodu bikarbonu. Postupno dodajte ovu smjesu u mokre sastojke te miješajte dok se ne formira kompaktno tijesto.
  3. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku da odstoji barem sat vremena. Nakon toga, razvaljajte tijesto na tanki sloj i koristite kalupe za oblikovanje keksića po želji. Koristite kalupe u obliku bora, zvjezdica i drugih zanimljivih oblika.
  4. Stavite oblikovane kolačiće na lim obložen papirom za pečenje i pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10-12 minuta, ili dok rubovi keksića lagano ne porumene.
  5. Ohlađene keksići možete posuti šećerom u prahu ili ih ukrašavati šarenim jestivim ukrasima.

Uživajte!

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se