Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

3 vrhunske vježbe za skidanje celulita sa stražnjice!

Sve žene mrze celulit, a rijetke se mogu ‘pohvaliti’ da ga uopće nemaju. Ona preostala većina, a podaci kažu da čak 98 posto odraslih žena ima neki stupanj celulita na koži, da bi ga se riješile moraju paziti na prehranu i što je dakako još važnije, moraju vježbati.

Celulita nisu lišene ni mršave žene, kojima se on skuplja obično najviše na stražnjici. Zbog toga vam donosimo 3 vježbe s kojima ćete se moći riješiti celulita sa stražnjice, naravno ako budete uporni i vježbali redovito.

1. Podizanje kukova s jednom nogom

Lezite na pod gledajući prema stropu, sa savijenim lijevim koljenom i ispruženom desnom nogom. Probajte uvući trbuh koliko god možete. Nakon toga stistnite mišiće stražnjce i podignite svoje kukove sve dok vaše tijelo ne formira ravnu liniju od ramena do koljena. Lijeva noga vam mora ostati stajati u zraku cijelo vrijeme. Držite tako 2 sekunde, dok su vam gluteusi stisnuti. Nakon toga se vratite u početnu poziciju i sve ponovite. Ako vam je u početku preteško izvoditi ovu vježbu, možete držati obje noge na podu.

2. Iskorak unatrag s bučicama

Uzmite par bučica i držite ih ispred sebe u razini ramena. Napravite korak unazad s desnom nogom i spustite se koljenom skoro do poda. Nakon povratka u početnu poziciju možete isprobati i udarac u prazno desnom nogom. Nakon serije ponavljanja promijenite nogu. Ako vam je vježba preteška, možete ju raditi bez bučica, odnosno samo sa svojom težinom.

3. Step-up (ustajanje)

Za ovu vježbu također koristite bučice držeći ih uz svoje tijelo. Stanite ispred bencha koji je u razini vašeg koljena te desnom nogom stanite na bench. Nakon toga podignite se na petu desne noge, dok vam lijeva noga ostaje u zraku. Ponovite koliko god puta možete, a zatim zamijenite noge i odradite isti broj ponavljanja. Ako vam je teško, također vježbu možete raditi bez utega i u varijacijama kao u videu ispod.

Ključne riječi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se