Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

6 zimskih fitness namirnica

1. Šumske gljive

Odlične su za zdravlje, sadrže najviši udio pojačivača imuniteta i aminokiseline ergothionein, jedan od najjačih antioksidanasa koji se mogu dobiti iz hrane. Isto tako, podižu prirodni obrambeni mehanizam organizma u borbi s mikrobama, a istovremeno podižu energiju.

2. Haringe

Samo 25 g haringe sadrži količinu vitamina D potrebnu da zadovolji dnevne tjelesne potrebe i dokazano poboljšava imunitet, jača kosti i pomaže u borbi protiv zimske depresije. Omega-3 masne kiseline potpomažu dobru cirkulaciju i smanjuju upalne procese.

3. Jabuke

Sadrže flavonid kvercetin koji pomaže u borbi protiv virusa, a ovo je pogotovo važno za sve sportaše. Bogate su vitaminom C.

4. Luk

Antioksidanti, pogotovo kvercetin i sumpor održavaju imunosni sustav i pomažu jetri u otpuštanju toksina. Luk je prepun vitamina C, što ga čini i odličnim saveznikom u borbi protiv infekcija, kao i folatima koji su nužni za stvaranje novih stanica i povećanje imuniteta.

5. Češnjak

Sadrži antigljivična, antibakterijska  i antivirusna svojstva nužna za obranu od prehlada. Ključni sastojak češnjaka je alicin, čija svojstva najviše dolaze do izražaja kada se češnjak zgnječi i ostavi stajati na 10-ak minuta prije kuhanja.

6. Cikla

Probavljiva vlakna pomažu pri smanjivanju lošeg kolestorala i čišćenju od štetnih bakterija. Isto tako, pretvara mokraću u crvenu boju, no to je irelevantno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se