Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

15-minutni trening za snažan core

Jaki core nisu samo trbušnjaci – radi se zapravo o cijelom trupu. Trup je sustav potpore cijelom tijelu. Jaki core proboljšat će vaše držanje i stabilnost te ćete s lakoćom obavljati svakodnevne aktivnosti kao što su kućanski poslovi. I muškarci i žene teže snažnom, toniranom trupu, ali malo njih se odluči trenirati taj dio. Ako ste tražili savršen program za izgradnju čvrstog i snažnog trupa, odradite ovaj 15-minutni trening kod kuće 3 puta tjedno uz redovite treninge u teretani.

Svaku vježbu radite 30 sekundi, nakon čega slijedi 30 sekundi odmora.  Za svaku vježbu odradite 3 serije. 

*kliknite na naziv vježbe za video u kojem je prikazana pravilna izvedba

1. Plank to reach

Podlaktice su na podu, dlanovi su okrenuti prema dolje, a laktovi  ispod ramena. Ispružite noge i stisnite gluteuse i bedrene mišiće. Čvrsto stisnite trbušne mišiće pa polako podignite jednu ruku od podloge i ispružite ju ispred sebe. Isti pokret ponovite s drugom rukom.

2. Arch up

Legnite na trbuh i ispružite ruke iznad glave. Istovremeno podižite ruke i noge, a gluteusi i donji dio leđa su čvrsto stisnuti. Zadržite se u tom položaju 2-3 sekunde, pa se spustite u početni položaj.

3. Russian twist

Sjednite s nogama savijenim u koljenima, a u ruke primite bučicu ili uteg u visini struka. Uteg/bučicu prebacujete se jedne strane na drugu uz istovremeno zakretanje trupa lijevo-desno. Prilikom izvođenja vježbe trbušni mišići su stisnuti i pazite da se ne pogrbite u leđima.

4. Flutter kicks

Legnite na leđa i stavite ruke ispod stražnjice (lakša verzija) ili uz tijelo (teža verzija). Podignite glavu od podloge te naizmjenično lagano podižite noge, pazeći pritom da vam je donji dio leđa pritisnut o pod.

5. Hip bridge

Legnite na leđa te savijte koljena. Stopala priljubite uz pod. Ruke su ispružene uz tijelo. Polako podižite kukove prema gore, odnosno stražnjicu od podloge i u gornjoj poziciji stisnite gluteuse pa se vratite u početni položaj.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se