Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Salata raskošnog bildera

Danas donosim jedan receptić povoljan za obje faze “razvoja”, i za masu i za definiciju, a sve ovisi o tome koliko tjestenine stavite. Zašto za definiciju? Jer može proći i bez nje ili s jako malo. Ostalo su vlakna i dobar stari posni sir kojeg sam pretvorio u odličan bezmasni bijeli umak.

Sastojci:

  • vrećica Raskošnog mixa (450g) i po želji može malo (pola) vrećice carske mješavine ili obične svježe brokule i cvjetače kako bi nam popunio dojam i trbuh
  • 500 g posnog sira
  • tjestenina po vlastitoj potrebi. Ja sam uzeo 50 g da prikažem kako se može i s malim količinama (za one na deficitarnim dijetama)
  • 1 žličica gustina ili gussnela. To je kukuruzni jestivi škrob za zgušnjavanje umaka i slično.
  • začini po želji, ali meni se ovaj trio ispostavio pobjedničkim: češnjak u prahu, provansalski mix (ili solo bosiljak) i sol

Priprema:

Dakle, povrće koje smo odabrali najnormalnije kuhamo s tjesteninom (potrebno je otprilike 10 min), zatim ocijedimo i prebacimo u zdjelu za serviranje. Dobro bi bilo sve posoliti po želji i promiješati.

Sada krećemo raditi naš proteinski umak!

Posni sir stavimo u lonac i ubacimo začine (češnjak u prahu, provansalski mix ili bosiljak, prstohvat soli) + žličica gustina.

E, sad OPREZNO! Došli smo do najbitnijeg dijela!

Određivanje gustoće umaka! Upalimo plin i stalno miješamo smjesu. Naglašavam stalno, i pripazite da vatra ne bude prejaka. Što duže miješamo, to umak postaje rjeđi. Pripazite, proces “prorjeđivanja” je veoma brz i potrebno je malo vremena, cca 1-3 min, da se postigne željeni rezultat.

I evo je! Nadam se da sam fotkao svoju salaticu pod cool kutom kako bi i virtualno izgledala ukusno koliko je i u stvarnosti.

Još sad kad vidite kcal podatke, bit će vam još ukusnije!

Hranjiva vrijednost:

  • Kcal: 600
  • Proteini: 70 g
  • Ugljikohidrati: 75 g
  • Masti: 2 g

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se