Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

MSM – mineral ljepote

MSM je metil sulfonil metan, poznat i po nazivu “mineral ljepote”. MSM je dostupan u prahu kao jestivi oblik sumpora dobiven iz bio kukuruza i lana, a koji je važna komponenta u formiranju kolagena, elastina, hrskavice i keratina. Razvija fleksibilnost, snagu i jačanje mišića, kostiju i zglobova i unutarnjih membrana. Posebno jača kosu, kožu i nokte. MSM je bijeli prah gorkog okusa koji ima svojstvo stvaranja kolagena i izuzetno je moćno protuupalno sredstvo. Unaprjeđuje stanje kože, kose i noktiju.

Također pozitivno utječe na fleksibilnost zglobova. U sinergiji s C vitaminom pozitivno utječe na stvaranje novih, zdravih stanica kože.

Dakle, MSM (Metil-sulfonil-metan) je najbogatiji prirodni izvor sumpora u organizmu, a gotovo polovica se nalazi u mišićima, koži i kostima. Kontinuirano opterećenje mišićnog i koštanog sustava dovodi do oštećenja stanica što uzrokuje otekline i bol. Sumpor može obnoviti rastezljivost i propusnost stanične stjenke i tako olakšati izlaz upalnih elemenata koji uzrokuju bol, npr. mliječne kiseline i toksina. Dovodi do smanjenja tegoba kod artritisa i drugih oblika bolova u zglobovima. MSM je pronađen u hrani bogatoj proteinima kao štos u meso, jaja, riba, leguminoze, češnjak, luk, klicama, šparogama i kelju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se