Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

10 najopasnijih toksičnih sastojaka

Prehrambena industrija vodi rat protiv vaših stanica pomoću ovih deset toksičnih sastojaka

Konzervansi i sintetska sredstva koja se dodaju namirnicama ometaju djelovanje kisika i odgađaju razvoj gljivica i plijesni, omogućujući duži rok trajanja proizvoda. Ali, nakon što ih konzumiramo, ovi toksini lišavaju ljudske stanice kisika i ‘kradu’ im hranjive tvari, što vodi ka mutaciji stanica i savršenoj podlozi za razvoj raka.

Baš poput ljudi i stanice trebaju kisik da bi opstale i napredovale. Umjetni aditivi i konzervansi koji sprječavaju pojavu gljivica guše nutrijente vašega tijela na DNK razini tako što mitohondrijskim stanicama oduzimaju kisik, a ponekad ih i potpuno isključuju. A ako tijelo nema dovoljno neophodnih nutrijenata, ono postaje podložnije bolestima.

Duži rok trajanja, kraći ljudski vijek

Ako još uvijek niste pažljivi čitatelj etiketa na namirnicama, postanite to što prije! Ne morate biti kemičar ni jezikoslovac, dovoljno vam je oštro oko da uočite ispisane otrove kako biste živjeli bez kancerogenih bolesti. Iza natpisa većine otrova u hrani slijedi neki izraz, često u zagradama, kako bi zvučalo ‘bezopasno’ i djelovalo kao najbolje za vas poput izraza „kao konzervans” ili „radi dodatne svježine”, ili „radi očuvanja arome”. Te zgodne male fraze zapravo znače: radi dodatnog gušenja vaših stanica, kako bi se ubrzao razvoj raka.

Detektirano je deset najgorih davitelja stanica

U Sjedinjenim Američkim Državama ima nekoliko većih regulatornih tijela i organizacija za „prevenciju raka” koje ne samo da već 70 godina skrivaju prirodne načine liječenja raka nego i (negdje od Drugog svjetskog rata naovamo) odobravaju, podržavaju, prihvaćaju i profitiraju od uzročnika raka u hrani, piću i kozmetičkim proizvodima.

Natrijev benzoat

Ovaj tihi ubojica „leti ispod radara” većine ljudi, a ima ga gotovo u svemu što je pakirano u staklenke i bočice kao što su preljevi za salatu, ukiseljeno povrće, umaci, majoneza, gotovo svi gazira­ni i voćni napitci pa čak i hrana označena kao „potpu­no prirodna”.

Ulje od kanole

Ovaj umjetni GMO proizvod iz Ka­nade izuzetno je popularan, a ima ga u preko 30% svih proizvoda. Kanolino ulje guši vaše mitohondrijske sta­nice. To je zapravo ulje od uljane repice i može uzro­kovati emfizem i poteškoće s disanjem te naposljetku vodi do pojave raka.

Mononatrijev glutamat (MSG)

FDA dopušta dvade­setak ‘kvazi’ naziva za nj, uključujući sljedeće: autolizirani ekstrakt kvasca, slobodni glutamat, glutamička kiseli­na, sojin lecitin, kalcijev kazeinat, hidrolizirani kukuruz, hidrolizirani sojin protein i maltodekstrin (da spomene­mo tek neke). Samo zato što na nekom proizvodu piše „bez MSG-a” ne znači da ga u njemu doista nema!

Natrijevi nitrati (nitrosamini)

Stavljaju se u gno­jiva i eksplozive te kao otapalo u industriji kemijskog čišćenja. Ovi sastojci sprječavaju molekule hemoglobi­na u vašoj krvi da prenose kisik do vaših tjelesnih tkiva. Smatraju se „super solju” (poput MSG-a), a dodaju se proizvodima poput hot doga, hladnih odrezaka i šun­ke radi dužeg vijeka trajanja, izraženije boje i snažnije arome. Problemi se pogoršavaju kada se takva hrana zagrijava u mikrovalnoj pećnici.

Margarin

Tijelo ne može unijeti transmasne kiseline u membrane zbog čega nastaju deformirane stanične strukture. Djelomično hidrogenizirane biljne masti i biljne masnoće za prhkost tijesta ubrzavaju starenje i degenerativne promjene u tkivima.

Sredstvo protiv stvaranja pjene (dimetilpolisilok-san)

Industrijska kemikalija koja se koristi kod brtvila i punila. Ovaj sastojak uglavnom se dodaje pilećim medaljonima i jajima iz trgovina brzom hranom. Pripazite i na TBHQ (derivat petroleja), koji se koristi kao stabilizator u parfemima, grožđicama, lakovima i kemikalijama iz naftnih polja, a povezan je s tumorom želuca i oštećenjima DNK.

Sredstva protiv stvrdnjavanja

Kemikalije koje upijaju vlagu i sprječavaju druge tvari da se sljepljuju. Dodaju se stolnoj soli i prehrambenim proizvodima u prahu. Često se sastoje od spojeva fosfata, karbonata, silikata i oksida koji sadrže aluminij. Pripazite na natrijev alumino-silikat, alumino-kalcijev silikat i aluminijev silikat. Aluminij se povezuje s pojavom Alzheimerove bolesti, a koristi se i kod injekcija protiv gripe i cjepiva.

Umjetne boje

Sintetske petrokemikalije načinjene od petroleja, antifriza i amonijaka. Plava boja br. 1 uzrokuje bubrežne tumore kod miševa. Crvena boja br. 2 i plava boja br. 2 uzrokuju tumor mozga i mjehura kod štakora. Crvena boja br. 3 uzrokuje rak štitnjače kod životinja te je zabranjena u kozmetičkim proizvodima, ali još uvijek je dopušteno stavljanje iste u hranu. Crvena boja br. 40 oslabljuje imunološki sustav. Zelena boja br. 3 uzrokuje tumore mjehura i testisa. Žuta boja br. 5 i 6 uzrokuje tumor nadbubrežnih žlijezda u životinja.

Emulgatori

Karagen, polisorbat 80 i bromirana biljna masnoća (BBM). To su sredstva za stabiliziranje, poliranje i zgušnjavanje. Obično ih ima u čokoladnom mlijeku, svježem siru, sladoledu, kašicama za bebe i želeu. BBM godinama ostaje u tijelu. Polisorbata 80 također ima u većini cjepiva.

Umjetna sladila

Susrećemo ih pod nazivima Aspartame, Acesulfame K, Sucralose, Sorbitol, Truvia i, naravno, Saccharin. Budući da imaju sladak okus, ovi kemijski zaslađivači varaju tijelo i navode ga da ih konzumira i zadržava u organizmu duže vremena. U tjelesnoj masnoći oni će se užegnuti. Lažni šećeri su „trojanski konji” industrije prehrambenih aditiva koji guše stanice i izazivaju mutacije. Sorbitola ima i u mnogim cjepivima.

Već 70 godina Amerika potiče razvoj raznih vrsta raka koje kasnije pokušava liječiti raznoraznim kemikalijama. Kakva su jamstva političara koji se kandidira za određenu funkciju ili položaj u nekom regulatornom tijelu vlade Sjedinjenih Država da će zaista i biti postavljen na tu dužnost? On ili ona jednostavno mora podržati opaku industriju toksične hrane i lijekova tako što će razgovarati s lobistima i obećavati svoju potporu kemijskim aditivima u hrani koji guše ljudske DNK stanice te se zalagati za uvođenje zakonskih odredbi koje će, s istim ciljem, podupirati određene načine liječenja raka.

Osim ratova na Srednjem istoku, u SAD-u se upravo sada vodi jedan domaći rat i stoga dobro pripazite na sve što jedete i na svaki lijek koji vam preporuči vaš liječnik. Uz to, želite li zaštititi svoje stanice i osigurati im dovoljnu opskrbljenost kisikom, čime ćete spriječiti pojavu raka i drugih bolesti, potrudite se pa i sami istražite stvari spomenute u ovom članku.

POLLEO SPORT

Vidi sve
Elasti Joint, 384 g - Orange
Elasti Joint, 384 g - Orange
49.99
Read more
Polleo Sport vreća za boks, 175 cm
Polleo Sport vreća za boks, 175 cm
169.99
Read more
Melatonin 1mg, 180 tableta
Melatonin 1mg, 180 tableta
19.99
Read more
CLA 1000mg, 60 kapsula
CLA 1000mg, 60 kapsula
16.99
Read more
Protein Cookie, 75 g - Double Chocolate
Protein Cookie, 75 g - Double Chocolate
2.99
Read more
BCAA, 250 g
BCAA, 250 g
19.99
Read more
Magnezij 375 mg, 100 kapsula
Magnezij 375 mg, 100 kapsula
19.99
Read more
100% Whey Gold Standard, 900 g - White Chocolate Raspberry
100% Whey Gold Standard, 900 g - White Chocolate Raspberry
44.99
Read more
BCAA 1000, 200 kapsula
BCAA 1000, 200 kapsula
29.99
Read more
BCAA 1000, 400 kapsula
BCAA 1000, 400 kapsula
49.99
Read more
Creatine 2500, 200 kapsula
Creatine 2500, 200 kapsula
41.99
Read more
Cink, 15 mg, 100 kapsula
Cink, 15 mg, 100 kapsula
14.99
Read more
Zeleni čaj, rinfuza, 500 g
Zeleni čaj, rinfuza, 500 g
9.99
Read more
L-Carnitine Liquid, 25 ml, 20 ampula - Peach
L-Carnitine Liquid, 25 ml, 20 ampula - Peach
39.99
Read more
FlavDrops, 50 ml - Vanilija
FlavDrops, 50 ml - Vanilija
6.99
Read more
Formula 80 Protein Complex, 510 g - Vanilla cream
Formula 80 Protein Complex, 510 g - Vanilla cream
29.99
Read more
Creatine, 500 g
Creatine, 500 g
44.99
Read more
L-Glutamine, 600 g
L-Glutamine, 600 g
34.99
Read more
Bučica gumirana 4 kg Atleticore
Bučica gumirana 4 kg Atleticore
15.99
Read more
Vitargo +Electrolyte, vrećica, 70 g
Vitargo +Electrolyte, vrećica, 70 g
2.99
Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se